Pe malul râului Prut au fost depistate 5000 pachete cu țigări de contrabnadă, în valoare de peste 50 mii lei. Polițiștii de frontieră au reținut un mijlocul de transport și un moldovean, care pentru a scăpa de pedeapsă a propus mită în mărime de o mie de EURO.

Astfel, în seara zilei de 7 iunie 2016, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Lipcani, aflată în misiune de serviciu, a observat pe direcția Criva- Slobozia un autoturism LUAZ, din care trei persoane descărcau colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au intervenit pentru a reține persoanele și a descuraja intențiile acestora de a trece ilegal țigări peste frontiera de stat. În timpul intervenției, două din ele au reușit să fugă, traversând ilegal frontiera de stat, în țara vecină.

Cea de-a treia persoană este cetățean moldovean de 26 de ani, un locuitor al satului Drepcăuți, raionul Briceni. La fața locului, polițiștii de frontieră au depistat patru colete, în care erau ambalate 5 000 pachete cu țigări, marca ”Ritm”, cu timbru de acciz R.Moldova.

În cadrul cercetărilor, tânărul a propus membrilor patrulei mită de o mie de EURO, pentru ca infracțiunea să fie ascunsă, iar acesta să fie eliberat.

Mai mult, conform informațiilor deținute de polițiștii de frontieră, moldoveanul a fost anterior condamnat pentru organizarea migrației ilegale – art. 3621 Cod Penal al R.Moldova.

Mijlocul de transport și țigările au fost reținute, iar persoana este cercetată penal în stare de libertate. La fel, polițiștii de frontieră continuă investigațiile în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor infracțiunii și identificării persoanelor implicate.