Reformele asumate de Guvernul condus de premierul Pavel Filip, în special reforma administrației publice va fi în continuare susținută de către Uniunea Europeană. În acest context, premierul Filip, împreună cu Comisarul european pentru politica europeană de vecinătate și negocieri de extindere Johannes Hahn au semnat astăzi la Chișinău un memorandum privind asistența financiară în valoare totală de 15 milioane de euro.

„Vizita domnului Hahn marchează incontestabil un moment important în relația noastră cu UE. Pentru noi cei din guvern ea reprezintă o recunoaștere a eforturilor de a repune pe făgașul normalității procesul de reformare, prevăzute de agenda noastră europeană și nu numai. Pentru cetățeni și partenerii externi ea vine să semnaleze angajamentul continuu al UE pentru cooperarea cu R. Moldova și respectiv recunoașterea rezultatelor obținute”,  declarat Prim-ministrul Pavel Filip.

Acesta a ținut să sublinieze importanța acestei asistențe în procesul de reformare a administrației publice. „Vreau să mulțumesc pentru asistența acordată Republicii Moldova prin forma acestuia cord acum. Reforma administrației publice este una complexă  și foarte importantă pentru noi, care de fapt va reprezenta un fundament”, a declarat Filip.

La rândul său, Comisarul european pentru politica europeană de vecinătate și negocieri de extindere Johannes Hahn a apreciat faptul că Moldova are acum o situație politică stabilă, menționând că aceasta este un factor important pentru a mișca țara înainte pe calea reformelor și dezvoltării.

Acesta a vorbit și despre alegerile care vor avea loc în Moldova la sfârșitul lunii octombrie, îndemnând toți cetățenii, mai ales cei tineri să iasă la secțiile de votare și să folosească această oportunitate.

În acest context, Pavel Filip a ținut să sublinieze încă o dată că prioritatea cabinetului pe care îl conduce este acordul cu FMI și că va ține Guvernul departe de campania electorală. „Noi am constatat împreună cu comisarul Hahn că de la ultima noastră întrevedere de la Bruxelles, am avansat atât în implemenarea Foii de Parcurs, cât și în relațiile cu Fondul Monetar Internațional, ceea ce ne-a permis să ajungem la un acord de personal. Avem o opinie comună – următoarea etapă în activitatea autorităților va fi implementarea în practică a pachetelor de legi importante aprobate în prima jumătate a anului și atingerea rezultatelor vizibile”, a adăugat Filip.