Se pare că familia liderului formal al PSRM, Zinaida Grecianîi, a fost demascată. Într-o postare pe o rețea de socializare, Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru, le cere socialiștilor să întoarcă cele 3,5 milioane de dolari luați de Alexei Greceanîi, soțul președintelui PSRM, Zinaida Greceanîi, de la BEM, transmite telegraph.md.

Fostul primar de Bălți, scrie în postarea sa: „le sugerez socialiştilor că atunci când vorbesc despre întoarcerea miliardul furat, să adune mână de la mână și să întoarcă cele 3,500 000 de dolari împrumutați de la o bancă din R.Moldova”.

Usatîi s-a adresat către socialiști, spunând să nu mai vorbească atâta de furtul miliardului, dar mai bine să întoarcă cele trei milioane și jumătate de dolari, luați cu împrumut de soțul liderei PSRM, Zinaida Greceanîi, transmite ProTV.md

De asemenea, liderul PN, mai menționează că acest împrumut a fost luat în cadrul diferitor proiecte și nimeni nu avea de gând să întoarcă acești bani.

Renato Usatîi spune că Zinaida Greceanîi împreună cu soțul ei ar trebui să stea după gratii, dar nu să candideze pentru parlamentare.

În postarea lui Usatîi au fost atașate și niste imagini a contractelor prin care au fost luate acele împrumuturi.

De menționat faptul că la ședința de constituire a Parlamentului, deputatul din Platforma DA, Alexandru Slusari, în momentul în care a ajuns la tribuna Parlamentului, a spus că frauda bancară din 2014 a generat datorii de stat enorme, prin intermediul transpunerii de către guvern pe spatele cetățenilor.

Totodată, portalul anticorupție.md a scris despre Zinaida Greceanîi că se regăsește în lista persoanelor ce au beneficiat de credite neperformante din Banca de Economii. Într-o investigație, s-a aflat că ea și apropiații acesteia se regăsesc printre cei care au falimentat instituția. În raportul Kroll, este menționată o firmă controlată de soțul Zinaidei Greceanîi, printre cele ce au luat credite neperformante de la BEM.

Credit Grecianîi

Credit Grecianîi

Credit Grecianîi

Credit Grecianîi

Credit Grecianîi

Credit Grecianîi

Credit Grecianîi

Credit Grecianîi