În timpul nopții pe carosabil s-a format brumă și pe alocuri ceață. Astfel, pentru evitarea accidentelor rutiere cauzate din cauza acestui fenomen, Inspectoratul Național de Patrulare recomandă tuturor conducătorilor auto:

– să fie cât mai prudenți;

– să circule cu anvelopele de iarnă;

– să reducă viteza de deplasare;

– să-și asigure o vizibilitate bună în habitaclul mașinii prin curățarea parbrizului, geamurilor laterale și a lunetei;

– să nu depășească coloana de autovehicule oprită la semafor și să nu pătrundă în intersecție, dacă din cauza aglomerației nu o pot traversa.

Totodată, ofițerii de patrulare recomandă în afara de reducerea vitezei, mărirea distanței în mers și folosirea corespunzătoare a luminilor, trebuie evidențiate și câteva reguli specifice pe timp de ceață, nu opriți pe benzile de circulație, în cazul unei pene sau defecțiuni tehnice, porniți luminile de avarie, echipați-vă cu vesta reflectorizantă, amplasați triunghiurile reflectorizante, la distanțe mai mari!

Pentru o călătorie sigură şi pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă conducătorii auto să se intereseze cu privire la condiţiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.

Inspectoratul Național de Patrulare Vă dorește – Drum bun!