Uzina de zahăr din orașul Fălești, dar și ferma de păsări, vor fi relansate. Președintele țării, Igor Dodon, a discutat aceste proiecte cu autoritățile raionului.

“Am vizitat administrația raională din Fălești unde, împreună cu Sergiu Fîntînă, președintele raionului, am discutat cele mai importante chestiuni legate de dezvoltarea social-economică a regiunii și a infrastructurii locale. În special, autoritățile raionului solicită asistență în finisarea lucrărilor de reconstrucție a apeductului din rîul Prut și a stadionului orășenesc, precum și relansarea uzinei de zahăr și a fermei de păsări care, ceva timp în urmă, au avut un rol important în dezvoltarea sectorului agricol a raionului, dar și a întregii țări. Am dat asigurări autorităților raionale că Guvernul și Aparatul Președintelui acordă o importanță primordială regiunilor și proiectele respective vor fi realizate în pofida crizei provocate de pandemie”, a anunțat președintele.

În cadrul vizitei, Igor Dodon l-a felicitat pe Serghei Cușnir, veteran al Marelui Război pentru Apărarea Patriei, care în anul curent va împlini 95 de ani.

“În semn de înaltă apreciere a contribuției sale în Marea Victorie, a realizărilor în muncă și cu ocazia aniversării a 75-a a Victoriei, i-am înmînat lui Serghei Cușnir cea mai înaltă distincție a Moldovei – Ordinul Republicii”, a precizat Igor Dodon.