Organizațiile neguvernamentale de media condamnă, într-o declaraţie publică, reacţia intolerantă a deputatei PLDM Maria Ciobanu, la opiniile transmise jurnalistului Victor Nichituș. „Simt cum mi-aș dori să-l trăsnesc în moalele capului”, a scris Maria Ciobanu, într-o postare pe Facebook, citat[ de mesaj.md.

“Atragem atenția, repetat, că discursul de ură nu are nimic în comun cu libertatea de exprimare, inclusiv pe rețelele de socializare. Îndemnăm toți cetățenii, în primul rând demnitarii și funcționarii publici, să manifeste un comportament decent și corect în relațiile cu presa”, se conţine în declaraţia semnată de Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Independente, Asociația Presei Electronice, Centrul de Investigații Jurnalistice, Comitetul pentru Libertatea Presei, Asociația Telejurnaliștilor Independenți, Centrul „Acces-info”, RISE Moldova.

ONG-urile de media fac şi un apel către reprezentanții mass-media să dea dovadă de corectitudine profesională și să se ghideze de Codul deontologic al jurnalistului.