Numele lui Valerii Sava a devenit recent foarte cunoscut jurnaliștilor de la Chișinău. Bărbatul, care susține că este veteran al războiului de pe Nistru, a participat activ la protestul din 17 mai, din Capitală, și a oferit mai multe interviuri jurnaliștilor. O simplă investigație a scos la iveală faptul că Valerii Sava nu este veteran, el și-a atribuit o falsă identitate și a fost condamnat pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, transmite Evenimentul.MD.

Astfel, renumitul Valerii Sava este originar din raionul Anenii Noi, a fost recunoscut de către consătenii din satul de baștină Tânțăreni și se numește Vasile Sava.

Din cazierul bărbatului aflăm că pretinsul veteran a fost cercetat penal pentru răpirea mijloacelor de transport, pentru furt și escrocherie. Totodată, numele lui Vasile Sava este vizat și într-un dosar penal pentru subminarea economiei naţionale. În cazierul juridic al lui Sava se mai spune că acesta a fost prins la volan în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat, fără ca să dețină permis de conducere. Totodată, Vasile Sava a stat după gratii 5 ani, din cei 7 ani la care a fost condamnat, pentru că a înșelat mai mulți cetățeni printr-o pretinsă afacere cu produse petroliere.

După ce s-a eliberat din închisoare, Vasile Sava, care în timpul protestelor veteranilor se prezenta ca Valera, a atras în acțiuni infracționale un nepot, cu care au pătruns pe teritoriul unui depozit amplasat în orașul Codru din Chișinău, și prin aplicarea violenței fizice au mobilizat paznicul și au furat mai multe bunuri materiale.

Faptul că protestatarul Valerii Sava, care în realitate este Vasile Sava, are ce să ascundă, o demonstrează și refuzul acestuia de a perfecta legitimația de tip nou pentru participarea la conflictul de pe Nistru.