Viceministrul Transporturilor, Sergiu Bucătaru în comun cu reprezentanții ANTA și INP au continuat  în această dimineață controale în regiunea Gării de Nord. Ca de fiecare dată,  au fost verificați taximetriștii care staționau în perimetrul gării, cărora li s-au depistat lipsa autorizației de activitate. Ca urmare, s-au eliberat 6 procese contravenționale și ridicarea a 3 plăcuțe de înmatriculare.

Viceministrul Sergiu Bucătaru a declarat că ,, am intensificat verificările în gările auto deoarece fenomenul transportului ilicit trebuie combătut cât mai urgent. În acest sens, s-a creat și un grup de lucru pentru identificarea soluțiilor de îmbunătățire a cadrului legal cu privire la activitățile contracost pentru transportul auto de până la 8 locuri,,. Viceministrul a mai menționat că este optimist și consideră că acțiunile de verificări inopinate va reduce semnificativ activitățile de transport fără licență.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor precizează că, de la începutul anului până în prezent, în rezultatul controalelor inopinate în gările auto, au fost emise 560 de procese contravenționale și 385 plăcuțe  de inmatriculare retrase  pentru o perioada de 30 de zile. Numai în ultimele 3 luni, ANTA a realizat 48 de razii inopinate inclusiv, pe drumurile naționale. Ca urmare a verificărilor s-a constat un interes sporit al șoferilor de a-și legaliza activitățile de transport.