Toate traseele din țară sunt practicabile și nu există blocaje de circulație. Anunțul a fost făcut astăzi pentru agenţie de către şeful Serviciului operativ al Administraţiei de Stat a Drumurilor, Sergiu Căpăţină.

Potrivit sursei citate, pe parcursul nopții trecute, pe drumurile naționale s-au efectuat lucrări de patrulare, deszăpezire şi combatere a ghețușului. „Au intervenit 363 de autospeciale și peste 300 de muncitori. Drumarii au utilizat peste 1632 de tone de material antiderapant. În prezent, sunt monitorizate toate sectoarele de drum și în caz de necesitate se va interveni”, a spus Căpăţină, citat de Moldpres.

Solicitată de agenție, ofiţerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Liliana Pușcașu, a menţionat că, în ultimele 24 de ore, echipele de salvatori și pompieri au intervenit pentru tractarea mijloacelor de transport blocate în nemeți. „Au fost efectuate 32 acțiuni de deblocare a autoturismelor pe tronsoane de drum din raioanele Rezina, Șoldănești, Ungheni, Dubăsari, Hâncești, UTA Găgăuzia, Edineț, Anenii Noi, Ialoveni, Nisporeni, Criuleni, Telenești, Cahul, Căușeni și municipiul Chișinău. Printre autovehiculele deblocate au fost și șase ambulanțe solicitate pentru ajutor. Cele mai multe acțiuni de deblocare a autoturismelor și camioanelor au fost înregistrate în apropierea localităților Mereșeni și Fundul Galbenei din raionul Hâncești”, a afirmat Pușcașu.

Potrivit sursei citate, în prezent toate localitățile din țară sunt conectate la energia electrică.

Totodată, Poliția de Frontieră a anunțat că din această dimineață și-a reluat activitatea punctul de trecere de tip debarcader „Soroca-Țekinovka”. În același timp, rămâne nefuncțional punctul de trecere „Cosăuți-Iampoli”.

În seara zilei de ieri, în cadrul Centrului operațional de dirijare a situațiilor excepționale al IGSU a fost creată Celula de criză în situații de urgență, în contextul condițiilor meteo dificile. De asemenea, în cadrul unei ședințe, Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat o comunicare permanentă dintre serviciile specializate și autoritățile locale pentru prevenirea situațiilor de criză.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunţat Cod Galben de schimbare bruscă a vremii, care va fi valabil în perioada 17-22 martie. Meteorologii au prognozat ninsori, polei, vânt și valuri de frig. Totodată, în următoarele zile se vor înregistra până la -2 grade Celsius ziua și până la -8 grade Celsius noaptea.