Cel de-al optulea Congres al PDM care are loc sâmbătă la Chișinău a reunit atât membri ai formațiuni, dar și reprezentanți ai partenerilor acestora de peste hotare. Printre aceștia a fost și Vice-președintele Internaționalei Socialiste, Președintele Comisiei Afaceri Europene din Parlamentul României, Victor Ponta. Acesta a ținut să felicite PDM cu succesele înregistrate în acest an, dar și a îndemnat PDM să fie singurul partid din Moldova care guvernează pentru oameni.

„Cel mai bine dvs ştiti ce trebuie să faceţi pentru Republica Moldova. Să ne primiţi şi pe noi, pe cei care vin cu inima deschisă şi cu proiecte concrete. Faptul că aţi reuşit să treceţi Republica Moldova peste greutăţi este o reuşită. Vă voi sprijini din calitatea pe care o am.

Cred că România nu trebuie să vă dea sfaturi, lecţii. Trebuie să învăţaţi din lecţiile Românei. Vreau să aveţi un Guvern care iubeşte Moldova. Îl felicit pe domnul Filip pentru că are o muncă grea. Aţi reuşit să treceţi peste toate încercările în acest an. PDM trebuie să fie singurul partid din Moldova care guvernează pentru oameni”, a declarat Victor Ponta în adresarea sa către membrii PDM.