Pompierii continuă să meargă în grădinițele din țară pentru a instrui copiii la capitolul norme de securitate.

Săptămînal, mai multe grădinițe au parte de astfel de vizite, iar copiii ascultă de recomandările salvatorilor, referitor la pericolul incendiilor, metodele corecte de prevenire şi reacţionare în situaţii de risc. Ulterior, sub formă de joc, pompierii le arată micuților cum trebuie să evite pericolele, care pot fi întîlnite în locuință, dar și în stradă.

Pe parcursul instruirii sunt folosite metode practice eficiente, pentru ca cei mici să poată însuşi materialul propus. Practica vizitelor echipelor de pompieri în grădinițele din țară este de succes, întrucît copiii de vîrstă preşcolară învață și transmit în mediul de acasă cunoștințele bazelor securităţii vieţii. Mai mult, pompierii din sudul țării merg și în centre de resurse pentru tineri, unde se atrage atenția la mai multe capitole, precum evaluarea riscului de incendiu la utilizarea surselor termoenergetice, utilizarea surselor de foc, dar și la capitolul imprudența în timpul fumatului.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale continuă aceste campanii în toată țară, pentru a preveni situațiile de risc și pentru a salva vieți omenești.