Liderii blocului ACUM au promis de multe ori că dacă vin la guvernare, în Moldova se va termina corupția, nănășismul și cumătrismul în politică. N-a fost să fie așa. Andrei Năstase, nici bine nu a devenit ministru de Interne, că l-a numit pe cumătru său, Gheorghe Bălan, șeful al Inspectoratului General de Poliție (IGP), transmite telegraph.md.

Astăzi în fața Parlamentului, fiind întrebat de un cetățean de ce l-a numit pe cumătru său șef la IGP, Năstase a pus capul în pământ și a preferat să tacă… (vedeți video mai jos).

Liderul Platformei DA nu este singurul caz de genul dat. Și ministrul de Externe, Nicu Popescu, practic a făcut la fel: fără nici un concurs, fără nimic, acesta l-a pus pe nașul său Andrei Popov, șef al cabinentului la Ministerul Afacerilor Externe. De menționat că lidera PAS Maia Sandu a fost cea care critica cel mai mult Partidul Democrat că promovează în funcții persoane dociele, iar acum vedem că domna premier face exact la fel în guvernul pe care l-a preluat.

Amintim că blocul ACUM a venit la guvernare după ce s-au aliat cu Partidul Socialiștilor și cu Igor Dodon. Formarea alianței a fost coordonată de vicepremierul rus Dmitri Kozak, iar guvernul condus de Maia Sandu a fost salutat de Vladimir Putin.

Pe lângă faptul că Bălan este cumătrul lui Andrei Năstase, în luna ianuarie 2019 acesta a fost eliberat din funcția de judecător la Judecătoria Chișinău, de către șeful statului Igor Dodon, în legătură cu abateri de serviciu. Culmea este că ACUM tot Dodon l-a acceptat pe Balan șef al IGP.