Patru persoane, membri unui grup infracțional cu vîrsta cuprinsă între 22 și  30 de ani, locuitori ai municipiului Chișinău au fost reținuți fiind suspectați pentru comercializarea substanțelor narcotice și psihotrope.

Liderul grupului de 26 de ani a fost arestat pentru 30 de zile, ceilalți sunt cercetați în libertate.

Reținerea a avut loc în sectorul Ciocana, într-un garaj închiriat de către suspecți, care era utilizat ca loc pentru separarea drogurilor în cantități mai mici și ulterioara realizare a acestora. Totodată, localul era utilizat și pentru consumul drogurilor, în interior fiind depistat un aparat confecționat artizanal pentru consumul substanțelor narcotice prin inhalare.

La fel, ofițerii de investigații au stabilit că bărbații comercializau substanțe narcotice de tip marijuană și metamfetamină care era adusă de către liderul grupării din regiunea Odesa, Ucraina, iar pentru transportarea acesteia utiliza automobilul său personal. Metamfetamina era comercializată în cluburile de noapte din capitală.

În cadrul perchezițiilor efectuate în respectivul garaj din sectorul Ciocana, au fost depistate și ridicate aproximativ 110 grame de metamfetamină, aproximativ 10 grame de marijuana, două cîntare electronice la scară mică.

Un gram de metamfetamină era realizat de către suspecți grupului cu 500 lei, astfel,  valoarea totală a drogurilor depistate constituie aproximativ 60 000 de lei. Dacă vinovăţia suspecţilor va fi dovedită, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.