Traficanți de droguri, din nordul țării, reținuți de polițiști. Este vorba despre trei bărbați, care vindeau pastile Ecstasy în proporții deosebit de mari pe teritoriul municipiului Chișinău și Bălți, informează ȘtiridinMoldova.MD.

Potrivit anchetatorilor, în urma investigațiilor s-a aflat că un bărbat pe nume Igor, în complicitate cu alte persoane, vinde pastile Ecstasy cu prețul de 3 Euro bucata, iar cantitatea minimă pe care o realiza este de la 500 de bucăți.

În perioada 11 – 22 mai 2020, angajații Direcției antidrog au efectuat măsuri speciale de investigații și au procurat 1000 de pastile Ecstasy, achitând 62 000 lei. În timpul perchezițiilor, polițiștii au ridicat peste 4000 de pastile Ecstasy, peste 3kg de drog sintetic, peste 100 000 lei, dar și două automobile de model Nissan X-Trail, VW Phaeton.

Astfel, pe caz au fost reținute trei persoane: Valeriu P., originar din Bălți, anterior a fost condamnat pentru proxenetism, Ruslan L., locuitor al satului Sărata Veche raionul Fălești, anterior cercetat pentru furt și conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate. Cel de-al treilea cetățean este Igor Huțanu.

Ruslan L.
Valeriu P.
Igor Huțanu

Igor Huțanu locuiește în Fălești, iar anterior a fost condamnat pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate. Acesta este finul de cununie al lui Nicolae Țipovici, vicepreședintele formațiunii politice “Partidul Nostru”, condusă de Renato Usatîi.

Potrivit surselor din cadrul Poliției, Huțanu este liderul grupării criminale. Acesta primea banii de la potențialii cumpărători, ulterior le indica locul în care erau ascunse drogurile. Tot el transmitea indicații complicilor.