Un incendiu la un important depozit de muniții al armatei din centrul Indiei s-a soldat marți cu cel puțin 17 morți și 19 răniți, potrivit Agerpres.

Incendiul a izbucnit în jurul orei locale 01:30 (21:00 GMT luni) la depozitul din Pulgaon, în apropiere de Nagpur, în statul Maharashtra, imagini ale televiziunilor locale arătând flăcări înalte care brăzdau întunericul nopții.

„Șaptesprezece persoane au murit, iar 19 au fost rănite, dar viața lor nu este în pericol”, a declarat Smita Patil, responsabilă a poliției din districtul Wardha prezentă la fața locului.

„Operațiunea este în curs de desfășurare, iar focul este sub control”, a adăugat aceasta.

Au fost evacuate mii de familii care trăiesc în satele din vecinătatea depozitului de arme, unul din cele mai mari din țară.

Potrivit agenției Press Trust of India, doi ofițeri figurează printre cei 17 militari decedați, în timp ce postul de televiziune NDTV a relatat că incendiul uriaș a fost precedat de o explozie.

Echipaje de pompieri, cu ajutorul a zece autospeciale, au luptat întreaga noapte cu flăcările, a declarat Ramesh Barde, un responsabil al serviciului de pompieri din Nagpur.

„Incendiul a fost anunțat la 01:30 (ora locală) și autospecialele pompierilor au sosit înainte de 02:30. Focul a fost stăpânit în jurul orei 06:15. Situația este sub control”, a precizat acesta pentru presă.