În ultimii 4 ani de mandat în Consiliul Municipal Chișinău au fost alocate 391 milioane lei pentru suburbii, pentru dezvoltarea infrastructurii, construcția sau reabilitarea rețelelor inginerești, reparația drumurilor, a instituțiilor școlare și preșcolare, dar și celor de salubrizare. Candidatul la funcţia de primar de Chişinău, Ion Ceban, a enumerat astăzi, pe site-ul său, zeci de proiecte finanțate în suburbii.

Astfel, datele făcute publice de Ion Ceban relevă alocarea sumei de 17 milioane 700 de mii de lei pentru comuna Ciorescu, a sumei de 42 de milioane pentru oraşul Durleşti sau a sumei de 15 milioane de lei pentru comuna Coloniţa.

Ion Ceban s-a referit şi la investiţiile masive în reparaţia mai multor străzi din orăşelul Codru, repararea gimnaziului şi a Casei de cultură din Ghidighici, alocare a 8 milioane de lei pentru iluminarea localităţii Grătieşti, dar şi pentru reparaţia mai multor străzi. Alocare a 12 milioane de lei pentru construcţia grădiniţei din Sângera, dar şi a sumei de 3 milioane pentru construcţia sistemului de canalizare din satul Dobrogea.

Candidatul la funcţia de primar a trecut în revistă şi mansardarea și construcția centralei termice de la Grădinița „Sălcioara” din Stăuceni, pentru care au fost alocate 7 milioane de lei. La fel de importantă este, în opinia lui Ceban, gazificarea sectorului satului nou din Tohatin, construcția rețelelor de canalizare în satul Cheltuitori și procurarea autospecialelor pentru evacuarea deșeurilor, dar şi alocarea a unei prime tranşe de peste 3 milioane pentru construcția aducției de apă la Chișinău – Trușeni.

Ion Ceban s-a referit şi la renovarea totală a Casei de Cultură din Vadul lui Vodă, construcţia unui stadion în satul Vatra, dar şi reconstruirea și supraetajarea clădirii centrului de sănătate din aceeaşi localitate. Ion Ceban a făcut trimitere şi la alte proiecte, implementarea cărora va continua.

„Băcioi, Bubuieci, Budești, Cricova, Cruzești – 18, 20, 30 de milioane de lei au fost alocate în dependență de numărul populației. Aceste proiecte sunt direct finanțe de către municipalitate. Noi le vom face publice. Unele dintre aceste proiecte sunt acum în derulare. Altele sunt la etapa de finalizare, dar trebuie să știm că banii au fost alocați de municipalitate”, a conchis Ion Ceban.