La data de 23 noiembrie curent, oamenii legii au reținut în flagrant un bărbat care intenționa să vândă contra unei sume de 3200 euro echivalentul a 68000 lei muniții în cantități deosebit de mari, informează 24h.MD.

Individul a fost reținut în minicipiul Chișinău în timp ce intenționa să transmită unui ofițer sub acoperire obiectele explozive.

Operațiunea a fost efectuată de către angajații Direcției Operațiuni Speciale a Inspectoratului Național de Investigații al IGP în comun cu Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale.

În urma ridicării munițiilor propuse spre comercializare, asupra bărbatului au fost depistate: 29 pachete de trotil a câte 200 grame fiecare, 2 grenade, 4 pachete de trotil cu fitil, o capsă detonată electric și un telefon mobil.

Munițiile au fost ridicate și predate Secției Tehnice Explozive a Centrului Tehnico criminalistic și expertiză judiciară a IGP.

Potrivit datelor stabilite, munițiile au fost aduse din regiunea Transnistreană.

După stabilirea locului exact pe unde a trecut bărbatul care avea asupra sa munițiile, Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale a dispus escortarea și intervievarea tuturor angajaților  punctului de trecere și control intern.

Bărbatul a fost reținut în baza art.166 Cod Procedură Penală și urmează a fi înaintat un demers către instanța de judecată pentru ai fi aplicat arestul preventiv pe un termen de 30 de zile.

De menționat că, în cazul în care obiectele explozive ar fi fost supuse detonării, acestea puteau distruge 3 clădiri a câte 9 etaje iar în cazul în care cele 29 de pachete de trotil ar fi fost folosite în confecționarea unui dispozitiv artizanal, impactul ar fi putut afecta sute de oameni.