La Chicago, câteva mii de persoane s-au strâns în faţa clădirii Trump Tower, scandând „Nu este preşedintele meu”. Manifestanţii, purtând steaguri şi pancarte anti-Trump, au blocat traficul în mai multe oraşe americane, însă, potrivit poliţiei, cele mai multe proteste au fost paşnice.

Un protest similar care a avut loc în Manhattan a atras aproximativ 1.000 de persoane. Poliţia a instalat baricade în faţa clădirii Trump Tower din New York pentru a ţine manifestanţii departe.

Sute de protestatari s-au adunat în faţa Primăriei din Philadelphia, manifestând atât împotriva republicanilor, dar şi a democraţilor.

La Boston, mii de protestatari anti-Trump s-au adunat în zona centrală a oraşului, scandând „Trump este un rasist” şi purtând pancarte pe care scria „Abolirea Colegiului Electoral”. Numărătoarea voturilor pare să indice că Hillary Clinton este câştigătoare la votul popular, însă a pierdut în Colegiul Electoral, electorii fiind cei care decid cursa prezidenţială.

Mii de persoane au participat la protestele ce au avut loc în capitala Washington, D.C., în faţa clădirii Trump Internaţional Hotel, dar şi în faţa Casei Albe.

Aproximativ 6.000 de oameni s-au adunat pentru a protesta în Oakland, California. Participanţii la manifestaţie au blocat traficul, au aruncat cu obiecte asupra forţelor de ordine, au dat foc la gunoaie în mijlocul unei intersecţii şi au spart vitrinele mai multor magazine. Poliţia a fost nevoită să intervină, tragând cu gaze lacrimogene, notează Reuters online.

În Oregon, zeci de persoane au blocat traficul în centrul oraşului Portland şi au dat foc la steagul Statelor Unite.

La Los Angeles, protestatarii au dat foc la un cap gigant din papier mâché care îl înfăţişa pe Donald Trump.

La Seattle, cinci persoane au fost rănite în apropiere de locul unde avea loc un protest anti-Trump, după ce un individ a tras mai multe focuri de armă, însă, potrivit poliţiei, atacul nu a avut nicio legătură cu manifestaţia, notează agenţia The Associated Press.