Un bărbat și concubina acestuia cu vârsta de 24 și respectiv 25 de ani, domiciliați înmunicipiul Chișinău, sunt suspectați de proxenetism. Bărbatul s-a dovedit a fi un angajat al Poliției, ambii fiind arestați pentru 30 de zile.

În urma documentării de aproximativ trei luni a suspecților, angajații Centruluipentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații în comun cu SPIA al MAI şi Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Excepționale au stabilit că aceștia, deghizîndu-și activitatea infracțională prin publicarea mai multor anunțuri pe site-ulwww.999 md, îndemnau şi determinau la practicarea prostituției mai multe tinere, ce prestau masaj erotic contra sumei de 500 lei ora.

Pentru serviciile oferite,  fetele primeau cîte 500 lei pentru o oră, jumătate din sumă li se revenea suspecților. Până în prezent, au fost identificate cinci tinere cu vârste cuprinse între 19 și 24 de ani.

Ca urmare a mai multor măsuri de documentare a cuplului, suspecţii au fost reținuți în flagrant chiar în apartamentul unde se prestau astfel de servicii.

În cadrul perchezițiilor, au fost ridicate agende cu evidența activității infracționale dar şi mai multe telefoane mobile, numerele cărora erau publicate în anunțuri.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 220 al. 2 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „Proxenetism” se pedepsesc cu închisoare de la 4 la 7 ani.

Actualmente, poliția desfășoară investigații pentru a identifica şi alte tinere care au oferit astfel de servicii determinate de acest cuplu.

Inspectoratul General al Poliției precizează că, polițiștii implicați în diferite infracțiuni sau cazuri de corupere sunt trași la răspundere conform prevederilor legislației în vigoare, fără nici o excepție sau favorizare.