Un cetățean străin este documentat pentru contrabandă cu alcool etilic în proporții deosebit de mari. Acesta urma să fie comercializat în spațiul comunitar, Republica Moldova fiind utilizată ca țară de tranzit.

Reținerea a avut loc în postul vamal Giurgiulești-Galați, urmare a verificării unor informații operative privind activitatea de contrabandă cu produse alcoolice, desfășurată de către un grup de cetățeni străini. Bunurile erau transportate de către un cetățean al Greciei, în vârstă de 35 de ani, șofer al unui autocar de pasageri care circulă pe ruta Federația Rusă-Grecia.

Potrivit informațiilor deținute, autovehiculul a intrat în Republica Moldova prin postul vamal Giurgiulești-Reni, fiind ulterior monitorizat de către angajații serviciilor specializate ale Vămii până în postul Giurgiulești-Galați, unde au intervenit pentru reținerea și verificarea acestuia.

În cadrul controlului fizic al autocarului, ofițerii de investigații au depistat, disimulate în locuri special amenajate din salonul acestuia, 1260 de sticle de votcă, mărcile ”Hortita” și ”Hlebnii Dar”, cu timbre de acciz ale Ucrainei.

Cercetările pe acest caz sunt continuate de către subdiviziunile abilitate ale Serviciului Vamal, iar persoanele implicate urmează a fi atrase la răspundere conform legislației în vigoare.
Totodată, a fost inițiată o anchetă de serviciu în vederea stabilirii unor eventuale implicări ale colaboratorilor vamali în infracțiunea respectivă.