În ultimul decenii preocuparea pentru mediul înconjurător, dar și creșterea semnificativă a consumerismului, a dat naștere unei tendințe către sustenabilitate, care a căpătat amploare.

Datorită presiunii externe din partea comunității, a grupurilor de interese și în încercarea de a corespunde noilor reglementări de mediu, unele industrii au fost nevoite să-și schimbe procesele de producere, astfel încât să reducă impactul asupra mediului înconjurător. Deși au avut o anumită reticență la început, primele companii care au adoptat principiile de sustenabilitate sunt în avantaj, acum că a devenit evident faptul că aceste modificări de procese vor deveni cu timpul obligatorii și în alte industrii.

Această tendință către afaceri și produse organice și ecologice a afectat și comportamentul consumatorului, astfel pentru a ține pas cu cerințele acestora, tot mai des vedem de la producători produse cu mențiune “organic “ și “bio”. Industria vinului nu a rămas în urmă, viticultura și vinificația biodinamică și organică fiind unul dintre trendurile care îi preocupă pe vinificatori.

Cum sunt produse vinurile bio? Există vreo diferență între vinurile biodinamice, organice, ecologice sau sunt doar denumiri diferite ale aceluiași concept? Care sunt avantajele pe care le are un producător de vinuri bio? Dar riscurile?  Un șir de întrebări la care vor încerca să răspundă speciliștii speakeri la webinarul din 25 noiembrie.

Eugen Sîrbu, sommelier și producător de vinuri bio, Constantin Stratan , producător de vinuri bio, Vlad Burugă, sommelier la Domeniul Bogdan, cunoscut producător de vinuri bio din România, Yana Petkova scriitor și jurnalist, consultant în domeniul vinurilor vor dezbate subiectul, oferind exemple și povestind despre experiența Moldovei, Bulgariei și României în materia de vinuri bio.

Webinarul este organizat în cadrul proiectului transfrontalier WINET, finanțat de către Uniunea Europeană, care are drept scop principal sporirea cooperării și comerțului între actorii din industria vitivinicolă din Moldova, Romania și Bulgaria.