În perioada 16-19 noiembrie curent, o delegație a Inspectoratului General al Poliției, condusă de șeful IGP, Alexandru Pînzari întreprind o vizită oficială la Poliția Națională din Suedia.

Vizita este organizată cu suportul Ambasadei Regatului Suediei la Chișinău în contextul Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru perioada 2016-2020.

Printre principalele subiecte de discuție din cadrul vizitei sunt: conceptul de activitate polițienească comunitară, investigarea infracțiunilor financiare, politicile gender și tacticile de intervenție ale Poliției.

Ieri, șeful IGP, Alexandru Pînzari a avut o întrevedere oficială cu șeful Poliției Naționale din Suedia, Dan Eliasson.

În cadrul întrevederii, oficialii au abordat perspectivele Proiectului de activitate polițienescă comunitară, inclusiv angajamentele Poliției din Suedia și Poliției Republicii Moldova în implementarea acestui proiect.

Programul va include vizite la instituția responsabilă de pregătire a angajaților poliției și vizite în teritoriu la sectoarele de poliție.

Delegația este însoțită și de reprezentanți ai Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Menționăm că, în procesul pregătirii lansării proiectului pilot privind activitatea polițienească comunitară în patru sectoare din Republica Moldova, Inspectoratul General al Poliției consultă experiența statelor UE avansate în acest domeniu.

De remarcat că, Poliția suedeză susține Poliția din Republica Moldova în implementarea conceptului de activitate polițienească comunitară printr-un proiect ce va fi finanțat de Agenția Suedeză pentru Dezvoltare.