Structurile responsabile de anchetarea cazurilor de corupție trebuie să fie mai incisive, să intre în forță în acest subiect și să lase timiditatea la o parte. De acest lucru este convins liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc. Acesta a declarat într-un interviu pentru portalul Deschide.MD că PDM a transmis mai multe sesizări instituțiilor anticorupție, cu fapte semnalate de cetățeni sau descoperite de formațiune.

În același timp, Vlad Plahotniuc atrage atenția că este nevoie de o abordare mai dură și față de grupările infracționale care stau la bază celor mai corupte domenii.

”Nu e suficient să arestezi doar şeful unei instituţii care a comis acte de corupție, pentru că gruparea infracţională se poate reface. Trebuie eliminată toată schema. Oamenii aşteaptă ca aceste domenii corupte să fie destructurate şi la bază, acolo unde uneori se construieşte fenomenul corupţional, acolo unde se scot direct din buzunarul oamenilor zi de zi bani pentru servicii care ar trebui să le fie asigurate gratuit”, exemplifică politicianul.

Mai mult, Vlad Plahotniuc afirmă că este nevoie de o terapie de șoc. ”În domeniul corupției chiar e nevoie de asta, trebuie ca instituțiile responsabile să intre în forță în acest subiect, să lase timiditatea la o parte. Știm cu toții cum era înainte în Moldova, nimeni nu îndrăznea acum 3-4 ani sau înainte să se atingă de funcționarii de rang înalt. Acum deja avem zeci de astfel de cazuri doar în ultimii doi ani, inclusiv condamnări. Deci, se pot face pași, numai că trebuie unii mai hotărâți și mai rapizi”, a declarat Plahotniuc.

Acesta a dat a sigurări că PDM va face demersurile politice necesare pentru ca lupta cu corupția să fie impulsionată, iar cetățenii să ajungă să simtă direct acest lucru prin eliminarea abuzurilor pe care unii funcționari ai statului le fac asupra lor.