Partidul Democrat din Moldova se delimitează de toate speculațiile apărute în urma crizei de la Bălți. Declarația aparține liderului formațiunii, Vlad Plahotniuc, care a mai adăugat că politicienii și administrația de acolo trebuie să-şi lămurească singuri situaţia şi nici o altă autoritate centrală nu trebuie să intervină și să permită abuzuri.

”Nu dorim în nici un fel să ne lăsăm atraşi într-o situaţie politică şi aministrativă locală de criză. Am văzut că s-a decis să fie un referendum. E o decizie a consilierilor care trebuie respectată, este dreptul lor politic, este o acţiune care vizează strict conlucrarea dintre autorităţile de acolo și locuitori”, a declarat Vlad Plahotniuc, într-un interviu pentru portalul deschide.md.

El a mai adăugat că la Bălți sunt anumite probleme de administrare şi unii încearcă să mute atenţia de la ele, pentru a camufla incompetenţa unor conducători locali.

”Înţeleg că totul a pornit de la faptul că Guvernul a intervenit să ajute la curăţarea gunoiului în perioada sărbătorilor, la solicitarea scrisă a autorităţilor din Bălți. Eu consider că Guvernul a procedat corect. La fel a făcut şi în Chişinău când a fost o criză asemănătoare, la fel trebuie să facă şi în alte localităţi dacă vor apărea probleme. E foarte bine că nu au lăsat oamenii să sărbătorească cu oraşul plin de gunoi. Mai departe, e treaba autorităţilor din Bălţi să se ocupe de oraş. Guvernul a intervenit strict pe acea situaţie de criză, nu are de gând să se ocupe de administrarea oraşului şi nu e treaba lui”, a conchis liderul PDM.