Fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” lansează un nou proiect de stimulare a modernizării satelor din întreaga țară, cu genericul „Satul viitorului”. Proiectul a fost lansat chiar în satul de baștină a fondatorului Edelweiss – satul Grozești. Despre aceasta Plahotniuc a comunicat pe pagina sa de facebook.

„Satul viitorului, un proiect lansat chiar în locul unde am copilărit Am petrecut o duminică frumoasă în satul copilăriei și adolescenței mele, în Grozești. Aici am lansat un nou proiect al Fundației Edelweiss “Satul viitorului”, prin care ne dorim să stimulăm modernizarea satelor din întreaga țară. În Grozești, prima etapă a acestui proiect a constat în amenajarea unui teren din centrul satului, transformarea lui într-un parc frumos și modern, care include și un loc de joacă pentru copii”, a declarat fondatorul „Edelweiss”, Vlad Plahotniuc.

La Grozești, Plahotniuc la fel s-a întâlnit cu consătenii săi cu care a discutat despre viitor și planurile ulterioare. Acesta s-a arătat plăcut uimit de faptul că locuitorii satului sunt mulțumiți de schimbările făcute de Guvern, dar și de faptul că prețurile își mențin stabilitatea și nu cresc neargumentat.

„Voi continua să-mi ajut satul, așa cum am făcut-o mereu. Dar nu mă voi limita doar la satul meu, de aici am dat startul. Împreună cu Edelweiss vom continua proiectul “Satul viitorului” cu proiecte de modernizare și în alte sate din țară”, a subliniat Vlad Plahotniuc.

plaha2

plaha3