Organele de drept din R. Moldova și cele din Federația Rusă au reușit să rețină zece cetățeni moldoveni care făceau parte dintr-o grupare criminală responsabilă de atacuri armate și jafuri.

Potrivit organelor de drept din cele două țări, gruparea de moldoveni jefuia din vile  începând din anul 2014, în Moscova și din suburbiile acesteia.

Procurorul Lilian Bacalâm a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că membrii acestei grupări criminale erau extrem de violenți și în timpul atacurilor foloseau arme și aplicau violența față de proprietarii găsiți în locuințe la momentul jafurilor.

Aceștia luau din vile sume importante de bani, obiecte de lux și bijuterii pe care le aduceau, prin contrabandă, în R. Moldova. La domiciliile suspecților au fost depistate colecții de monede, timbre, accesorii de lux, bijuterii, arme și bani, notează Ziarul Național.

Oamenii legii susțin că gruparea criminală își planifica atent atacurile și a reușit să jefuiască pe teritoriul Federației Ruse cel puțin opt „case de elită”. Aceasta ar mai fi comis asemenea atacuri și pe teritoriul R. Moldova, dar și în state din UE.