La această oră, polițiștii de frontieră desfăşoară, sub coordonarea procurorilor, percheziţii în trei localități din raionul Briceni. În cadrul descinderilor, este vizată o grupare specializată în contrabanda cu produse de tutungerie.

Astfel, în această dimineață, începând cu ora 7.00, echipa formată din ofițerii de investigații și urmărire penală din Departamentul Poliției de Frontieră și Direcția regională NORD, dar și membrii echipelor mobile, de comun cu reprezentanții Procuraturii pentru combaterea criminalității organizate și cauze speciale, a descins la domiciliile persoanelor bănuite în contrabanda cu țigări. Până la moment, de la aceștia au fost ridicate colete cu țigări, special pregătite pentru a fi transportate ilegal peste frontieră, mijloace tehnice folosite la trecerea țigărilor peste Prut, telefoane, carnete cu notițe.

Activitatea infracțională ar fi fost desfăşurată, de către membrii grupării, de mai mulți ani. Persoanele bănuite de implicare în contrabandă cu țigări, urmează să fie audiate și aplicate măsurile legale ce se impun.

Cu mai multe informații privind rezultatele perchezițiilor domiciliare, revenim după încheierea acestora.