Un post de televiziune de la Chișinău, care se declară că este “…al oamenilor liberi”, a primit pentru acest an un buget de 1,2 milioane USD de Statele Unite, direct prin intermediul Departamentului de Stat. Sursele noastre ne-au spus că, oficial, banii sunt pentru „susținerea mas media libere” și diferite „proiecte TV”. Scopul real al finanțării, spun sursele noastre, este promovarea unei agende împotriva președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon și a guvernării PSRM-PDM.

Transferurile s-ar face prin intermediul asociației obștești, care este deținătoarea oficială a postului de televiziune respectiv. Acest fapt face mai complicat urmărirea fluxului financiar de către inspectoratul fiscal și alte instituții ale statului, în condițiile în care activitatea ONG-urilor sunt reglementate de alte legi, decât de cea care vizează activitatea economică.

În cazul în care instituțiile vizate vor dori să ofere o replică, suntem deschiși să o publicăm, cu detalii și probe care ne mai sunt cunoscute.