Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, și Comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri pentru extindere, Johannes Hahn, au semnat în dimineața zilei de azi, la Chișinău, un Acord de finanțare pentru reforma administrației publice în Republica Moldova, în valoare de 15 milioane de euro.

Înainte de semnarea acordului, cei doi au avut o întrevedere care, spune Pavel Filip, s-a axat pe ”traiectoria noastră principală”: agenda de reforme și integrarea europeană.

Filip a mulțumit personal comisarului Johannes Hahn, precizând că ultimul este cel care a venit cu ideea elaborării unei foi de parcurs în relațiia RM-UE.

”Este o mână întinsă din partea UE Republicii Moldova, atunci când țara noastră a nimerit într-o criza de imagine și aceată foaie de parcurs ne-a oferit posibilitatea să ne recredibilizăm în fața partenerilor din UE, prin măsurile care au fost realizate de către noi”, a subliniat premierul.

La rândul său, Johannes Hahn a declarat că scopul acestui acord este în beneficiul cetăţenilor Republicii Moldova, iar administraţiei publică locală să fie mai puțin politizată.