Cu ocazia aniversării a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice moldo-ungare pe 16 ianuarie 2017, miniştrii afacerilor externe ai Republicii Moldova, Andrei Galbur, şi Ungariei, Péter Szijjártó, au făcut un schimb de mesaje de felicitare.

Ministrul Andrei Galbur a evidențiat caracterul durabil al relaţiilor moldo-ungare, reflectat în consolidarea constantă a dialogului politic bilateral în toate domeniile, precum și în excelenta conlucrare în planul politicii externe, inclusiv la nivelul organizaţiilor internaționale. De asemenea, Ministrul Galbur a exprimat aprecierea Republicii Moldova pentru sprijinul continuu al Ungariei acordat ţării noastre în promovarea obiectivului său major de integrare europeană.

Ministru Péter Szijjártó a menționat că în cei 25 de ani au fost atestate evoluții remarcabile în relațiile moldo-ungare, acestea fiind în continuu consolidate şi dezvoltate. Apropierea dintre Republica Moldova și Ungaria a fost reconfirmată prin numeroasele proiecte de interes comun promovate de către Chișinău şi Budapesta în domeniile comercial, economic, agricultură și educație. Acestea urmează a fi continuate prin lansarea iniţiativelor noi în sfera comercială şi investiţională, cooperarea tehnică, turism si cultură.