Deja de trei zile, un număr impunător de polițiști de patrulare și de menținere a ordinii publice din localitățile din țară continuă  să acorde ajutor cetățenilor.

Circa 3500 de polițiști au intervenit prompt în aproape 600 de cazuri de urgență, oferind ajutor necesar cetățenilor , aflați în situații de impas urmare a condițiilor meteo nefavorabile.

De asemenea, în jur de 30 de oameni fără adăpost au fost transportați la centrele de triere, fie spitalele raionale, pentru a li se acorda ajutorul specializat.

Concomitent, angajații poliției s-au implicat activ în deszăpezirea curților și asigurarea accesului la acestea, în special la casele a peste 100 de persoane în etate, care în aceste zile mai mult ca niciodată au avut nevoie de suportul comunității.

În perioada 6-9 ianuarie au avut loc 278 accidente rutiere soldate cu 1 persoană decedată și 33 de persoane traumatizate.

La această oră, pe teritoriul țării  rămîn blocate 3 trasee naţionale şi anume: Comrat, direcția Comrat –Basarabeasca; Vulcănești – traseul Vulcănești-Burlăceni; Cantemir – traseele Ciadâr- Lunga –Comrat – Cantemir, inclusiv 10 localități din sudul țării.

Menționăm că, și la moment angajații Poliției continuă desfășurarea activităților în localitățile din țară în suportul cetățenilor. Prin urmare, îndemnăm cetățenii să apeleze în caz de urgență la numărul 902 sau 901.