Primarul general Ion Ceban a venit cu o replică la criticile care sunt pe rețelele de socializare, cu privire la starea podurilor din capitală. Primarul afirmă că așa-zișii experți, nu cunosc ce se întâmplă de fapt și comentează ceea ce nu știu.

„Lucrările de reparație a podului din strada Viteazul au fost scoase la licitație doi ani consecutiv, anul trecut de câteva ori, nimeni nu a participat. Nu sunt nici specialiști probabil, nici capacități nu avem. În acest an sunt ajustate prețurile și în curând va fi scos din nou la licitație. Podul din strada Ismail se proiectează, pe podul de la Viaduct se intervine, pe podul de la Sîngera la fel”, a declarat Ceban.

Potrivit experților de la Primărie, starea podurilor din mun. Chișinău va fi evaluată în anul curent.

„Pentru obiectivul dat a fost stabilită suma în bugetul municipal pentru 2022. Doi ani consecutiv au fost scoase la licitație reparațiile pentru podul de la Mihai Viteazul. La ora actuală avem finalizată o reevaluare a costurilor lucrărilor de reparație a acestui pot, din motivul că anul trecut a fost o creștere considerabilă a prețurilor pentru materialele de construcție. Din motivul dat va fi făcută reevaluarea, iar odată cu finalizarea procedurilor de achiziție va fi imediată lansată o nouă licitație. Că a fost identificată soluția la podul de la Ismail, legată de acea construcție capitală realizată abuziv. Împreună cu agentul economic s-a luat decizia de a demonta partea ce încurcă experților la analiza stării podului”, au declarat reprezentații municipalității.

În rest sunt și alte expertize ale podurilor, care denotă că majoritatea sunt într-o stare satisfăcătoare.