Trupa Teatrului „Mihai Eminescu” și a Operei Naționale vor avea turnee în Ungaria.

Ministrul Culturii, Monica Babuc, a dat curs invitației ministrului maghiar de a participa cu trupa Teatrului Național „Mihai Eminescu” la Festivalul Internațional de Teatru de la Budapesta, venind, totodată, cu propunerea ca Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” să efectueze un turneu la Budapesta.

24h.MD comunică că ministrul Culturii, Monica Babuc, și ministrul de Stat pentru Cultură din cadrul Ministerului Resurselor Umane al Ungariei, Péter Hoppál, au semnat, ieri, la Budapesta, Protocolul privind cooperarea culturală între cele două instituții pentru perioada 2016-2018.

Potrivit ministrului Monica Babuc, documentul invocă tendința de dezvoltare și consolidare a relațiilor bilaterale de cooperare în domeniul culturii, precum și cunoașterea reciprocă a particularităților culturale al popoarelor ambelor țări care va îmbogăți mozaicul cultural național al fiecăreia.

La rândul său, ministrul de Stat Péter Hoppál și-a arătat interesul în fortificarea colaborării bilaterale, menţionând că, statul maghiar îşi doreşte întărirea cooperării în domeniul culturii cu Republica Moldova, în special în domeniul teatral, cinematografic, al artelor plastice şi al arhivelor.

Oficialii și-au manifestat convingerea că schimbul de valori culturale naționale între ambele țări va contribui la stabilirea și consolidarea relațiilor diplomatice, economice și sociale, precum și la descoperirea unor noi valori în cultura popoarelor acestor țări