Administrația președintelui rus a emis o circulară pentru funcționari si demnitarii rusi, în care solicita ca acestia să-și retragă copiii care studiază în străinătate. Funcționarii publici si demnitarii trebuie să se conformeze recomandării, fără să aștepte sfârșitul anului de studii și sa-i transfere pe copiii lor în universități sau școli din Rusia, relatează presa rusă, citată de radiochișinău.md.

Recomandarea se aplica personalului Administrației prezidentiale, ministerelor si agentiilor de stat, subiecților federației, deputaților de toate nivelurile si chiar angajatilor din societățile de stat, iar cei care nu se vor conforma sunt averizati ca isi vor complica cariera publica, transmite Pagina de Rusia.ro

La Kremlin s-a comentat deja informația. Secretarul de presa Dmitri Peskov, a cărui fiică trăiește în Franța, a spus că el „nu a vazut sau auzit aceasta circulara”.

Pe fondul ”noii directive” de la Kremlin, însă, presa rusa si-a amintit despre copiii mai multor oficiali ruși. Astfel, deputatul Serghei Jelezniak, cunoscut pentru declarațiile sale patriotice, a trimis la studii în Regatul Unit si Elvetia pe trei din cele patru fiice ale sale. Deputatul Elena Mizulina, luptatoare pentru păstrarea ”valorilor familiale tradiționale”, are un fiu care locuieste în Belgia. El este avocat al unei companii care ofera servcii inclusiv comunitatii LGBT. Fiica ministrului de Externe, Serghei Lavrov, trăiește și studiaza în SUA și nu intenționează să se întoarcă în Rusia. În plus, există informații despre copiii vicepremierului Dmitri Kozak, care, probabil, studiaza în Marea Britanie.

În luna octombrie a anului trecut, fiica secretarului de presa al lui Putin, Elizabeta  Peskova a oferit un interviu de rezonanță Kseniei Sobciak, în care ea a recunoscut că îi place sa trăiasca în ”spitiul liberal al Parisului” si nu duce dorul patriei.