Doi frați din Soroca care se ocupau cu plantarea și ingrijirea cânepei în zona de frontieră, dar și au sustras mijloacele speciale de investigații, au fost reținuți pentru 72 de ore. Polițiștii de frontieră din Direcția NORD au pornit o cauza penală pe faptul că în perioada anilor ‎2016 – 2017, pe segmentul de frontieră moldo-ucrainean, persoane necunoscute dețin, prepară şi înstrăinează substanțe narcotice.

În rezultatul complexului de măsuri speciale de investigații și de urmărire penală au fost stabilite mai multe persoane care cultivau, dar și îngrijeau lanuri cu canabis în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Cosăuți. În cadrul documentării cazului, polițiștii de frontieră au folosit mijloace tehnice video, cu ajutorul cărora au fost identificate persoanele care creșteau plantația de canabis.

Persoanele suspecte dându-și seama că sunt monitorizate, iar activitatea ilegală a acestora demascată, au sustras echipamentul special. La scurt timp, mijloacele tehnice au fost depistate și reținuți doi cetățeni moldoveni cu vârste de 32 și, respectiv 22 de ani, originari din Soroca. Tinerii, bănuiți în comiterea infracțiunii prenotate, sunt cercetați penal și riscă închisoare pe un termen de la 10 la 15 ani.

De pe plantații, cu o suprafață de 300 m2, au fost smulse și nimicite 775 de fire de cânepă. Investigațiile continuă în vederea elucidării circumstanțelor și reținerii tuturor persoanelor implicate.