Peste 2200 de persoane din capitală au ajuns săptămâna trecută în instituţiile medico-sanitare publice cu infecţii respiratorii acute.
Anunţul a fost făcut astăzi de către şeful interimar al Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate, Carolina Olaru, în şedinţa săptămânală a serviciilor Primăriei municipiului Chişinău. În prezent, în toate instituţiile medicale are loc vaccinarea antigripală a persoanelor din grupurile cu risc sporit de infectare, a adăugat Carolina Olaru, citată de trm.md.
„La centrul de Sănătate Publică Chișinău, săptămâna precedentă au fost declarate 317 cazuri de maladii infecțioase, intoxicații și reacții adverse, dintre care 142 de cazuri de boli diareice acute. Printre copii au fost înregistrate 114 cazuri de boli diareice acute, spitalizați au fost 98 de bolnavi. Au fost înregistrate 2204 cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare”, a spus şeful interimar al Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate, Carolina Olaru.

Tot săptămâna trecută, în capitală, au fost înregistrate 13 cazuri de tuberculoză, 9 bolnavi de oreion. Cazuri de rujeolă nu au fost înregistrate.