Sediul Partidului Republican din districtul Orange din statul american Carolina de Nord a fost atacat sâmbătă noaptea cu material incendiar, aruncat printr-o fereastră, transmite Reuters. Potrivit unui comunicat al autorităților locale din orașul Hillsborough, substanța inflamabilă pare să se fi aprins în interior, unde a ars o parte din mobilier și a deteriorat clădirea, apoi s-a stins.

Sediul este complet distrus, potrivit lui Dallas Woodhouse, director executiv al Partidului Republican din Carolina de Nord, citat de Xinhua. “Indiferent dacă sunteți republicani, democrați sau independenți, toți americanii ar trebui să fie indignați de acest atac plin de ură și violent la adresa democrației noastre”, a spus el.

Candidata la președinția SUA din partea Partidului Democrat, Hillary Clinton, a postat duminică pe Twitter un mesaj în care califică atacul drept „oribil și inacceptabil” și se declară recunoscătoare că n-a fost nimeni rănit

Adversarul său republican, Donald Trump, a folosit aceeași rețea socială pentru un alt mesaj: „Animalele care o reprezintă pe Hillary Clinton și Democrații din Carolina de Nord tocmai au atacat sediul nostru din districtul Orange fiindcă noi câștigăm”.