Un nou focar de pestă porcină africană s-a confirmat în Republica Moldova, în fondul silvic din zona de frontieră de lângă orașul Lipcani, raionul Briceni, informează Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, notează Radio Chisinau.

Testele de laborator au arătat prezența virusului pestei porcine africane în probele recoltate de la 6 cadavre de mistreți. Acestea au fost depistate polițiștii de frontieră, care au anunțat inginerul silvic și Subdiviziunea teritorială pentru siguranța alimentelor din Edineț. Comisia pentru Situații Excepționale Briceni a elaborat și aprobat un Plan de măsuri pentru combaterea și eradicarea  acestui focar, mai informează ANSA.

Pe parcursul anului 2019 în regiunea respectivă, atât în Ucraina cât și România, au fost depistate mai multe cazuri de pestă porcină africană la mistreți. Ultimul caz  de pestă porcină africană în Republica Moldova, a fost înregistrat la porci domestici, în martie 2019, în s. Bejghioz, Ciadîr-Lunga și a fost eradicat în luna mai.