Un nou focar de pestă porcină africană a fost confirmat, de această dată, într-o gospodărie din localitatea Ursoaia, raionul Căuşeni. Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA), cazul a fost confirmat pe data de 28 februarie de către Centrul Republican de Diagnostic Veterinar.
Potrivit sursei citate, în rezultatul diagnosticării bolii de către laboratorul din cadrul Centrului Republican de Diagnostică Veterinară, probele vor fi expediate, pentru stabilirea genomului viral, la Laboratorul Internaţional  de referință pentru pesta porcină africană al Organizaţiei Mondiale pentru Sănătate Animală din Madrid, Spania.

Conform procedurilor, potrivit ANSA, au fost impuse restricții de mișcare pentru exploatația infectat, iar cele opt animalele din respectiva exploatație au fost sacrificate, cadavrele fiind distruse prin incinerare. Totodată, s-a efectuat dezinfecţia gospodăriei, a spaţiilor de întreținere a porcilor, a aleilor, a perimetrelor, a ustensilelor şi a obiectelor potenţial contaminate, fiind stabilită, în același timp, zona de protecție și de supraveghere în jurul focarului precum și adoptat planul măsurilor specifice de control.