În această dimineață au fost ridicați pe alertă aproape 200 de salvatori cu 100 unități de tehnică. Angajații Detașamentelor Salvare Deblocare nr.1 și nr.2 din mun. Chișinău și Bălți au fost dislocați de urgență în localitatea Bravicea, raionul Călărași. Alarma a sunt la ora cinci dimineață, iar efectivul ambelor detașamente s-au prezentat în regim de urgență. Scopul mobilizării celor două subdiviziuni importante ale Serviciului Situații Excepționale este verificarea capacităților de intervenție operativă în situații excepționale.

Ambele detașamente urmează să-și etaleze performanțele în lichidarea situațiilor de risc, dar și să demonstreze starea de pregătire în condiții dure de iarnă. Salvatorii au mers în coloană pînă la destinație, iar în condiții de câmp au instalat un orășel din corturi. Mai mult, efectivul se va alimenta într-o bucătărie de câmp, iar  în timpul aflării în teren vor acționa pentru perfecționarea capacităților de intervenție.

Detașamentele Salvare Deblocare nr. 1 și nr. 2 sunt subdiviziunile serviciului, care intervin la cele mai dificile situații excepționale printre care incendii, deblocări și descarcerări de persoane din autoturisme accidentate, lucrări la înălțime, subacvatice, dar și acordare primului ajutor calificat. Conform informațiilor Serviciului Situații Excepționale astfel de acțiuni au loc cel puțin de două ori pe an, pentru a testa capacitățile de intervenție a salvatorilor în situații de risc.