Alte patru cazuri suspecte de rujeolă au fost înregistrate în raioanele Ocniţa şi Edineţ la doi maturi şi doi copii, comunică MOLDPRES.

Solicitată de agenție, șefa Serviciului informare și comunicare al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică /ANSP/, Olesea Croitor, a precizat că trei bolnavi, printre care doi copii, sunt din raionul Ocniţa. Doi dintre pacienţi ar fi intrat în contact cu bolnavii la care virusul a fost deja confirmat de laborator.

Conform datelor ANSP, numărul cazurilor de rujeolă înregistrate în R. Moldova a ajuns la 346, dintre care 341 în 2018. O creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri a fost atestată în luna august 2018, fiind înregistrate 239 de cazuri confirmate.

Medicii epidemiologi reamintesc populaţiei că rujeola este o maladie extrem de contagioasă şi se răspândește rapid. Primul semn al infecţiei este febra înaltă, care se menține 1-7 zile. Erupţiile generalizate apar după 3-4 zile de la debutul febrei. Pneumonia este cauza cea mai frecventă de deces în rujeolă.