Neregulile în instituţiile de învăţământ continuă. Cel puţin asta spun inspectorii de la Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) care au supus controlului, în decursul săptămânii trecute, blocurile alimentare de la 34 de instituţii şcolare şi preşcolare din ţară.

Astfel, potrivit ANSA, în urma controalelor au fost întocmite opt prescripţii, un proces verbal şi aplicată o amendă în mărime de 1500 de lei. Totodată, cinci kilograme de produse alimentare cu termen expirat au fost nimicite, scrie trm.md.

Neconformitățile depistate în șapte şcoli şi grădiniţe, potrivit sursei citate, țin de lipsa buletinului de analiză a apei potabile,  dotarea insuficientă cu utilaj frigorific, lipsa etichetelor pe unele produse alimentare, dar și a produselor cu termen expirat.

În aceeași perioadă, inspectorii ANSA au monitorizat activitatea a 93 de unităţi comerciale, în acest sens fiind depistate 37 de neconformităţi. În rezultatul controalelor au fost întocmite 24 de prescripţii, 20 de  procese verbale, aplicate zece amenzi de la nouă mii la trei mii de lei. Din comerţ au fost retrase aproape șase kg de salamuri, diferite conserve, maioneză, torte şi alte produse cu termen de valabilitate expirat.

Totodată, în aceiaşi perioadă de timp, potrivit ANSA, au fost supuse verificărilor 27 de întreprinderi de alimentaţie publică, fiind depistate opt neconformităţi, dintre care cele mai grave ţin de lipsa autorizaţiilor sanitar-veterinare, nerespectarea cerinţelor de igienă a personalului angajat.