Pesta porcină africană (PPA) a fost depistată şi în fauna sălbatică. Maladia a afectat mistreţii şi astăzi sunt înregistrate oficial câteva focare: ÎS „Întreprinderea pentru Silvicultură Orhei”, ocolul silvic Vatici, raionul Orhei, arendaș SRL „Natsilva”, Ocolul Silvic Zloți, raionul Cimișlia, ÎS Întreprinderea Silvo-Cinegetică “Manta-V”, raionul Cahul, informează Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

În conformitate cu Hotărârea de Guvern cu privire la vânătoare în sezonul 2017-2018, mistreții recoltați la partidele de vânătoare au fost supuși cercetărilor de laborator pentru PPA, fiind prelevate şi testate 52 de probe. Acestea, recoltate de la mistreții vânați pe 12 noiembrie și supuse testărilor de laborator în cadrul Centrului Republican de Diagnostică Veterinară, s-au dovedit a fi pozitive la trei mistreți vânați în întreprinderile silvice nominalizate, notează sursa citată de Moldpres.

Conform cerințelor internaționale, probele respective au fost transmise în Laboratorul de Referință pentru PPA din Madrid (Spania) pentru confirmare și pentru identificarea genomului viral, de unde au și fost primite rezultatele care confirmă prezența virusului PPA.