Ministrul Justiției, Alexandru Tănase, a anunțat că își prezintă demisia, după ce a devenit ținta unei campanii de denigrare la adresa sa. Tănase a scris pe Facebook că nu și-a propus să se implice în activități politice, cu atât mai mult nu a preluat portofoliul de ministru pentru a deveni țintă electorală.
”Este în spiritul valorilor europene, ca orice funcție de demnitate publică, să se bazeze mai întâi de toate pe încredere publică. Atunci când această încredere este periclitată, chiar și de motive lipsite de pertinență, orice inițiativă cât de bună ar fi, nu va da rezultatul scontat. În acest context, am ajuns la concluzia ca cea mai potrivită soluție în situația creată este să-mi prezint, în zilele ce urmează, demisia din funcția de Ministru al Justiției, astfel încheindu-mi cariera publică”, a scris Alexandru Tănase.
Ministrul a mulțumit premierului Pavel Filip pentru încrederea acordată și miniștrilor din Guvern cu care a avut o colaborare frumoasă, în binele oamenilor din Republici Moldova.
Alexandru Tănase a devenit ministru al Justiției în data de 10 ianuarie.