Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Eduard Grama a avut o întrevedere cu Ambasadorul Azerbaidjanului în Republica Moldova, Gudsi Osmanov, vineri, 18 noiembrie. Discuțiile oficialilor s-au axat pe relaţiilor de colaborare moldo-azere şi posibilităţile de intensificare a cooperării în domeniul agriculturii și industriei alimentare.

Oficialii au făcut un schimb de opinii referitor la stadiul actual al relaţiilor bilaterale între cele două state şi au discutat teme ce vizează perspectivele diversificării raporturilor moldo-azere.

Ministrul Eduard Grama a accentuat necesitatea  majorării volumului schimburilor comerciale. În acest sens, a fost solicitată asistenţa Ambasadei  pentru promovarea pe piaţa azeră a produselor moldoveneşti de calitate.

Ambasadorul Gudsi Osmanov i-a adresat lui Eduard GRAMA felicitări cu prilejul Zilei lucrătorului din agricultură şi industria prelucrătoare.

Diplomatul a menționat importanța modernizării agriculturii în Republica Moldova și dezvoltarea relațiilor de colaborare între cele două state.  În acest context Ambasador a reiterat propunerea de a examina această întrebare în cadrul Comisiei interguvernamentale moldo-azere ce va avea loc în trimestrul I a anului 2017 la Baku.

În aceiași perioadă se planifică organizarea unui Forum al oamenilor de afaceri moldo-azeri la Baku.