Decizia de a candida pe circumscripția Europa de Vest la alegerile parlamentare demonstrează că Maia Sandu este incoerentă, ipocrită și nedreaptă. De această părere este analistul politic Corneliu Ciurea, într-un editorial publicat de portalul hotnews.md.

”Alegerea circumscripției 50 a generat o serie de întrebări legitime față de Maia Sandu. Conducătoarea PAS-ului ține foarte mult la imaginea ei de lider neprihănit, care își sacrifică cei mai buni ani din viață pe altarul națiunii. O asemenea alură generează și așteptări pe măsură. Toată lumea se așteaptă ca Maia Sandu să fie onestă, obiectivă și corentă în vorbe și acțiuni. Alegerea circumscripției 50, însă, demonstrează contrariul – Maia Sandu este incoerentă, ipocrită și nedreaptă”, scrie Corneliu Ciurea.

Autorul consideră că PAS și PPDA au nevoie doar de voturile moldovenilor din diasporă, pentru a ajunge cu orice preț la putere.

”După decizia Maiei Sandu de a alege diaspora, înțelegem și un alt lucru – PAS și Platforma DA au nevoie de voturi și nu de migranți în parlamentul Moldovei. Diaspora este văzută de liderii dreptei drept o vacă de muls voturi, dar care este ținută în grajd și căreia îi este interzis accesul în casă chiar dacă afară e frig. În aceste condiții, liderii migranților sunt în drept să se simtă ultragiați, căci implicarea lor politică nu face casă bună cu mesajul Maiei Sandu – ”stați binișor acolo unde vă aflați și nu vă băgați în oala noastră”, consideră analistul citat.
Un alt motiv pentru care Maia Sandu va candida pe circumscripția Europa de Vest ar fi, în opinia lui Ciurea, comoditatea excesivă a liderei PAS.

”Maia Sandu mai are un presupus viciu pe care decizia de a candida în diasporă doar îl confirmă. Conducătoarea opoziției de dreapta este o persoană comodă, puțin dispusă să iasă din casă și deloc sociabilă. Fiind introvertă până la absurd, lidera PAS preferă să discute cu oamenii pe care nu-i cunoaște prin skype și telegram de teamă să nu fie jenată în solipsismul ei absolut», notează Ciurea. «Astfel, decizia ei de a candida în diasporă relevă și faptul că ea fie nu vrea să meargă la țară și preferă străzile luminoase ale capitalelor europene, fie nici măcar nu vrea să iasă din casă, preferând să facă campanie electorală în halat și papuci, ghemuită comod pe o canapea din fața calculatorului”, conchide autorul citat.

sursa//hotnews.md