Viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, va efectua o vizită de lucru în Regatul Suediei, în perioada 7-8 iunie 2017, la invitaţia Ministrului Afacerilor Externe al Suediei, Margot Wallström. Vizita este prilejuită de aniversarea unui sfert de secol de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Republica Moldova şi Regatul Suediei.

La Stockholm, ministrul moldovean de externe va avea întrevederi cu Preşedintele Parlamentului Suediei (Riksdag), Urban Ahlin, dar şi cu Secretarul de Stat pentru Justiţie şi Migraţie, Lars Westbratt.

Oficialii urmează să abordeze subiecte de actualitate de pe agenda relaţiilor bilaterale moldo-suedeze, oportunităţile de aprofundare a dialogului politic, căile de sprijinire a Parteneriatului Estic, precum şi stadiul implementării reformelor în Republica Moldova.

De asemenea, vicepremierul Andrei Galbur va purta discuţii la Agenţia Suedeză pentru Cooperare Internaţională şi Dezvoltare (SIDA) privind asistenţa acordată de Suedia în procesul de asociere politică şi integrarea economică a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.