Existența unei alianțe dintre PAS și PPDA a fost pusă la îndoială în cadrul unei emisiuni TV. Prezent în studioul emisiunii Politica, moderată de Natalia Morari, liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, nu a putut oferi un răspuns foarte clar dacă există de facto o alianță dintre cele două partide de opoziție. Întrebat de moderator dacă, după cinci luni de la anunțarea creării ”unei platforme anti-oligarhice” mai există această alianță, Năstase a recunoscut că lucrurile nu merg tocmai bine la acest capitol.
”Din păcate, recunosc că am fi putut gestiona lucrurile mult mai bine, dar asta nu-mi dă nici un drept ca să nu cred în această formulă de participare sau neparticipare la următoarele alegeri. Din păcate, cele două partide au viteze diferite. PPDA are un profil, PAS are alt profil. Iată de ce, atunci când poate cineva dintre noi are accelerații diferite decât cei din echipa parteneră, nu trebuie să ne certăm, dar trebuie să așteptăm cu răbdare, dar în interesul mare să ajungem într-o bună zi să  prezentăm această alternativă. Ea există, dar ceea ce ne lipsește este un mod mai eficient de reprezentare. Cu siguranță în săptămânile viitoare acest lucru o să se producă. Dacă n-o să se producă, dacă lucrurile vor continua așa cum au continuat la prezidențiale, credeți-mă că eu sunt cel pe care nu-l mai oprește nimic să pună piciorul în prag”, a declarat Andrei Năstase.
Prezent în studio în calitate de invitat, unul dintre prezentatorii TV8, președintele Institutului pentru Inițiative Strategice, Andrei Popov, a adus mai multe critici în adresa lui Andrei Năstase, acuzând PPDA că, de fapt, nu are o echipă consolidată și duce lipsă de oameni.
”A rămas puțin timp până la alegeri, eu văd că nu prea aveți oameni. De ce? Pentru că se tem?”, a întrebat Popov. Mai mult, el a spus că se aștepta ca partidul să înainteze candidați la alegerile din cele zece localități, care au avut loc toamna trecută, dar Andrei Năstase a evitat să comenteze această remarcă.