Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a avut o întrevedere cu primul Ambasador al Letoniei cu reședința la Chișinău, Atis Lots, informează 24H.MD.

Discuțiile au vizat agenda europeană a Republicii Moldova și evoluțiile din țară, prioritățile legislative în sesiunea curentă a Parlamentului, precum și dezvoltarea relațiilor moldo-letone.

Andrian Candu a declarat că Parlamentul Republicii Moldova este interesat să preia experiența și bunele practici din perioada de integrare europeană a Letoniei, în special la nivel legislativ.

„Apreciem faptul că Letonia, și în general Statele Baltice, au susținut dintotdeauna Republica Moldova în parcursul european. Prioritatea noastră este de a implementa Acordul de Asociere cu UE, iar experiența și sprijinul Letoniei ne vor fi utile”, a precizat președintele Parlamentului.

Andrian Candu a menționat că autoritățile elaborează acțiuni și proiecte concrete pentru a recupera încrederea cetățenilor.

Potrivit Speakerului, reieșind din faptul că Foaia de parcurs privind agenda de reforme prioritare a fost un bun exercițiu de mobilizare, în prezent este în curs de elaborare un plan de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere pentru următorii doi ani.

„Republica Moldova poate demonstra Uniunii Europene că generează stabilitate și securitate, precum și exemple de rezultate bune în implementarea reformelor”, a spus Andrian Candu.

La rândul său, Ambasadorul Atis Lots a transmis mesaje de susținere din partea Letoniei în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, încurajând continuarea reformelor din agenda europeană.

Atis Lots a transmis Președintelui Parlamentului Andrian Candu invitația, din partea omologului său leton, de a efectua o vizită oficială în Letonia.