Alegerile parlamentare, ce urmează să se desfăşoare conform noului sistem electoral, ar putea avea loc la sfârşitul lunii noiembrie curent. Despre aceasta a anunţat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul ediţiei din această seară a emisiunii „Bună Seara” de la Moldova 1.
„Deși încă nu este stabilit prin decizia Parlamentului care este data alegerilor, în mare parte noi estimăm că e sfârșitul lunii noiembrie. Luând în considerare că actualul Parlament își încetează mandatul la sfârșitul lunii noiembrie, atunci urmează să fie organizate și următoarele alegeri parlamentare. Absolut tot ceea ce este necesar pentru desfășurarea unor alegeri transparente, libere și corecte avem. Au mai rămas câteva elemente legate de premierea partidelor care vor promova femeile în circumscripțiile nominale, mai sunt elementele legate de certificatul de integritate, pe care candidații vor trebui să-l aibă. Totul este clar, vom merge pe sistemul mixt, circumscripțiile deja există, mandatele deja sunt fixate”, a declarat speakerul Andrian Candu, citat de trm.md.

Potrivit șefului Legislativului, sistemul mixt de vot va permite ca în Parlament să acceadă o clasă politică nouă, formată din politicieni competenți și profesioniști.